Sentez Yazilim Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası >Tekstil >SentezYarn >yenilikler
  Aktif Konular Aktif Konular
  SSS SSS  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

V4 sonrası yenilikler...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aslan Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 95
  Alıntı aslan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: V4 sonrası yenilikler...
    Gönderim Zamanı: 14.Kasım.2007 Saat 09:34
SentezFabric Entegre Kumaş Yönetim Sistemi programında V4 sonrası (V5.x-V6.x) yapılan yeniliklerin düzenlemelerin bazıları...
(SentezYarn, SentezDye, SentezKnit, SentezWeave)

- Seri Kartında ek alanlar (Miktar(mt),makina,personel vb.) tanımlandı.

- Makina Kartına ek alanlar (model, marka, yılı vb.) tanımlandı.

- Üretim Planlama ve Makina Kontrol ekranına "Üretime Girmeyenler Listesi" ve "Planlama ve Üretim Kontrol Raporu" eklendi.

- Müşteri-İşlem Fiyat Anlaşmaları ve Müşteri-Boyama Fiyat anlaşmaları geçerlilik tarihleri satır bazında tanımlanabilir hale getirildi.

- İşlem Kartına ek alanlar tanımlandı. İşlem bazından route kontrolü ve üretim miktar penceresi seçenekleri eklendi.

- Parametrelerden yapılan seçime göre işlem kartındaki düzenlemelere göre barkodlu üretim takip esnasında işlem bazında ekrana üretim miktar penceresi gelmesi ve istenilen işlemin barkodlu üretim takipte route kontrolü yapılmadan atlanması sağlandı.

- Parti formu üzerine "parti birleştirme" seçeneği eklendi. Bu form üzerinde reçetesi birleştirilecek partilerin seçimi yapılıyor. Uygulamada birleştirilen partilen flote miktarı her partinin flote miktarı toplanarak elde ediliyor. Sarf işlemi sonucunda her parti için ayrı sarf fişi oluşturuluyor.

- Sevkiyat fişi üzerinde birim fiyat alanında "Birim Fiyat Hesaplatma"

seçeneği eklendi. Fiş üzerinde birim fiyat bilgisi olmayan satırlar için birim   fiyat hesaplaması yapılmaktadır.

- Barkodlu üretim takip uygulamasında "KONTROL" barkodu okutulup işlem barkodu okutulursa route kontrolü yapmadan işlem devam etmesi sağlandı.

- İşletme reçetesine "Diğer-3" alanı ilave edildi.

- Renk Maliyet formuna renk tablo numarası ilave edilerek rengin istenilen detayına ait maliyet çalışması yapılabilmesi sağlandı.

- Knit bölümüne "sipariş-üretim iplik ihtiyaç raporu" eklendi.

- Sipariş bölümüne "sipariş - stok durum raporu" eklendi.

- Üretim bölümündeki "Üretim Durumu Raporu (işlem)"  raporu detaylı seçeneği kaldırılarak alınırsa kümülatif rapor vermesi sağlandı.

- İşletme Hareketleri Kontrol Formuna "partilenen" satırı eklendi.

- Raporlar bölümüne Grafikler bölümü eklendi.

- Dokuma bölümüne "sipariş-üretim çözgü ihtiyaç raporu eklendi.

- Üretim Durumu ve Planlama Makina Kontrol formlarında "planlama aktarma" formu ekrana alınıyor.Bu ekran üzerinde planlaması yapılmış üretime girmemiş planlamalar sonraki günlere aktarılabiliyor.

- Seri Kartları bölümüne Seri Tarihçesi formları eklendi.

- Dokumaya iplik/çözgü çıkışında müşteri stok miktarı sütununa ilave olarak o parti için gelen çözgü değeri yansıyor.

- Fason fireleri dokuma ve örme (çalışma şekli parametrelerde mt olan) için düzenlendi. Ekranda görülen giden,gelen değerleri hesaplama esnasında mt->kg dönüşümü yapılarak fire hesabı yapılıyor.

- Stok Kartlarında bulunan Alış ve Satış Fiyatları kullanıcı yetkilerine dahil edildi.

- Renk Maliyet Formunda bulunan gider bölümünün altına toplam alması sağlandı.

- Fason İşlemleri ve Weave Modülü altına ek raporlar eklendi.

- Knit/Yarn modülüne kümülatif parti takip raporu eklendi.

- Weave menüsüne "Çözgü Hazırlama ve Takibi" seçeneği eklendi.

- Açık İrsaliye penceresinde alan başlıklarına tıklayarak istenilen şekilde sıralama yapması sağlandı.

- İş Emri bölümüne "İş Emri (Parti) İstatistik Raporu" eklendi.

- Müşteri Siparişleri penceresinde alan başlıklarına tıklayarak istenilen şekilde sıralama yapması sağlandı.

- Üretim Bölümünde bulunan Üretim Durumu(Makina), Üretim Durumu (Sicil), Üretim Durumu (İşlem) raporları alınırken filtrede bulunan Detay seçeneği kaldırılır ise rapor kümülatif değerler veriyor.

- İlave reçete uygulaması eklendi. Partiye ait sınırsız ilave reçetesi tanımlanabilir şekilde uygulama düzenlendi.

- Ham kumaş girişleri üzerinden otomatik parti açılabilmesi sağlandı.

- Otomatik İplik Sipariş ekranında "Müşteri Kodu" alanında * ve ? karakterlerinin kullanılması sağlandı. Bu sayede birden fazla müşterinin siparişleri ekrana alınarak , aynı anda sipariş verilebilir duruma geldi. Ayrıca bu ekran üzerinde kolon başlıklarına tıklanarak istenilen şekilde sıralama yapılması sağlandı.

- Route Kontrolü olmayan barkodlu üretim takip uygulamalarında route harici okutulan işlemin üretim kayıtına "Parti Üretim Bilgileri" penceresinden (işlemlerin altına "route harici işlem" seçeneği eklendi) ulaşılması sağlandı.

- Parti Sipariş Tarihçesi ve Alınan Malların Listeleri (Fason Giden-Gelen, Örme Giden-Gelen Listesi formları) ekranlarında kolon başlıklarına tıklanarak istenilen şekilde sıralama yapılması sağlandı.

- Raporlar bölümündeki İşletme Hareketleri Kontrol Formu üzerinde bilgi olan alan üzerinde rapor ve grafik alınması sağlandı.

- Üretim Durumu penceresine makinalara ait kayıp zaman ve planlaması olmayan üretim hareketleri için standart süre hesaplama seçenekleri eklendi.

- Barkodlu Üretim Takip penceresinde "CLOSE" barkodu okutularak ekranın kapatılması sağlandı.

- Planlama Listesi üzerinde "makina kodu değiştirme" ve "kayıtları kuyruğa atma" seçenekleri eklendi.

- Planlama Listesi üzerinde bulunan "Son İşlem Kontrol" seçeneği seçilirse bir önceki işlemden çıkıp o işlemi bekleyenler listeleniyor.

- Planlama Listesi üzerinde seçili olan işleme ait makinaları görüntüleyen "işlem makina grupları" alanı eklendi. Burada makinaların son planlama bilgileri ve son üretim hareketleri takip edilebiliyor. Bu makinalar seçilip üst bölümde seçilmiş olan partilerin üzerine sürükle bırak metodu ile taşınarak makina seçimi yapılıyor.

- Planlama Listesi üzerinde "makina durum bilgisi" seçeneği eklendi. Açılan pencerede seçili olan makinanın o anki durumu hakkında bilgi veriyor.

- Üretim Planlama ve Makina Kontrol Penceresine "İşletme Durumu" sekmesi eklendi. Burada makinaların şu anki durumları takip edilebilecektir.

- Fason Kartı (Stok Fişi içerisindeki seçenek) üzerinden Üretim Başlat ve Üretim Bitir seçenekleriyle üretim hareketi yapılması sağlandı.

- İşletme Reçetesi form tanımı eklendi.

- Parti-Seri Kartları ekranı üzerinden Seri Hata Bilgilerine ulaşılması sağlandı.

- Laboratuar Reçetesi , İşletme Reçetesi , İş Emri (Parti) Kartı üzerinde Gider/Gelir sekmesi seçili iken parametrelerde tanımlanan bilgilerin ilgili alanlara yansıması sağlandı.

- Seri (Top) Takip alanına "Parti - Seri Hata Takip Raporu" eklendi.

- Rapor Üretici / Genel sekmesine "Üretim Hareketleri Route Bazlı" seçeneği eklendi. Bu seçenek "evet" seçilirse rapor üreticiden üretilen rapora üretim bilgilerinin dahil edilmesi sonucunda oluşan rapora route yansıması sağlandı. Bu sayede partinin route sırasına göre girmesi gereken diğer işlemleri rapor üzerinde takip edilebiliyor.

- Parti Seri Formu ekranında ekrana gelen "seri üretme" penceresine "seri bölme" seçeneği eklendi.

- Parti Üretim Durum Raporu , Route seçeneği seçildiğinde ekrana route harici üretim hareketlerininde yansıması sağlandı.

- İş Emri Raporu (İşlem Kontrol) raporunun filtrede "detaylı" seçili olarak alınması durumunda rapora parti kartında girilen talimatların yansıması sağlandı. Rapora ayrıca route harici işlemlerin yansıması sağlandı.

- Parti-Seri Kartları penceresinde bulunan Seri Üretme formuna kaynak serinin Seri ve SNO bilgilerinin gelmesi sağlandı.

- Seri (Top) Takibi bölümüne, Stok-Seri Durumu ve Stok Ekstresi (Seri Dağılımlı) raporları eklendi.

- Seri Kartı etiket form tanımına "Kullanıcı" alanı eklendi. Programa girerken yazılan kullanıcı kodu forma basılıyor.

- Üretim Planlama ve Makina Kontrol Formunda sistem saatine çizgi konarak takibi sağlandı.

- Parti-Seri Kartları penceresine "Seri Birleştirme" seçeneği eklendi.

- Kumaş Teknik Analiz Formunda bulunan "Sipariş Bilgileri" sekmesine Sipariş Durumunun seçilebilmesi için seçenek eklendi.

- İşletme Hareketleri Kontrol Formu üzerinden ekrana alınan detay penceresine "depo" alanı eklendi. Ayrıca sağ clickte "sıralama" seçeneği eklendi yapılan seçime göre bilgiler düzenleniyor.

- Açık Sipariş Listesi penceresinde kolon başlıklarına tıklanarak sıralama yapılması sağlandı.

- Açık Parti Listesi penceresinde kolon başlıklarına tıklanarak sıralama yapılması sağlandı.

- Fason Rapor Üreteci bölümüne "Kümülatif Sipariş Bilgileri" seçeneği eklendi.

- İş Emri bölümüne "İş Emri Raporu Raporu (Üretim Kontrol)" raporu eklendi. Rapora partinin şu anki durumu ve bir sonra gireceği işlem ile varsa planlama bilgileri yansıyor. Rapor detaylı alınır ise route sırasında bulunan tüm işlemler rapora yansıyor.

- Üretim Planlama ve Makina Kontrol formunda Aylık sekmesinde seçenek "Üretim Güncelleme" gerçekleşen üretim hareketlerine ait planlama bilgilerinin form üzerinden temizlenmesi üretimi devam eden planlama bilgilerinin gerçek bilgilerini gösterecek şekilde düzenlenmesi sağlandı.

- Laboratuar bölümüne "Müşteri Renk İstatistiği" raporu eklendi.

- Renk Raporları alırken ekrana gelen filtreye seçenekler eklendi. "Okeyli Renkler" - "Okeysiz Renkler" yapılan seçime göre filtre üzerinde yer alan Okey Tarih bilgileri otomatik olarak düzenleniyor.

- Planlama Listesi üzerine ek seçenek eklenerek (Planlama Kontrol-Aktarma) önceki tarihlere planlaması yapılmış fakat üretimi gerçekleşmemiş hareketlerin liste üzerine gelmesi sağlandı.

- Parti - Seri Formu üzerinde "Kontrol Eden Personel " seçeneği ile ilgili Seri kayıtının Personel alanına programa girerken yazılan kullanıcı adının atanması sağlandı.

- Seri Kartına "Parça Sayısı" alanı eklendi.

- Kontinü-Yarı Kontinü boyama sistemleri (Pad-Batch , Pad-Steam vb.) için reçete yazılabilmesi için düzenlemeler yapıldı.

- Weave / Çözgü Hazırlama ve Takibi bölümüne "Çözgü İplik İhtiyaç Planlama Tablosu" seçeneği eklendi.

- Seri Bölümüne "Parti - Seri Stok Durum Raporu" eklendi.

- Raporlar bölümünde bulunan "İşletme Hareketleri Kontrol Formu" üzerinden açılan detay pencereye "Varyant" bilgisinin gelmesi sağlandı.

- Parti Seri Formu penceresinde seri satırlarının bulunduğu detay alanına stok adının gelmesi sağlandı.

- Fason Alınan Mallar Listesi ekranı üzerinden alınan döküme 2.Miktar(Brüt Miktar) bilgisinin gelmesi sağlandı.

- Fason Rapor Üreteci filtresine "Parti Bilgileri Kümülatif" seçeneği eklendi. Yapılan seçime göre tahsisler kümülatif olarak rapora yansıyor.

- İşletme Durumu Kontrol Formun üzerinden alınan Detay ekranına Toplam sütunundan detay ekranının açılması durumunda Tarih bilgisi gelmesi sağlandı.

Detay ekranından alınan dökümde (sıralama Tarih ise) tarih bazında ara toplam alması sağlandı.

- Parti Üretim Bilgileri penceresine parti route içerisinde bulunan işlemlerin sonuna "Tüm İşlemler" seçeneği eklendi. Bu seçenek ile partiye ait tüm üretim hareketlerinin ekrana yansıması sağlandı.

- Fason İşlemleri / Fason Makina Raporları ve Weave / Makina Raporları bölümünde bulunan Makina-Parti Raporunun filtresine Parti Durumu seçeneği eklendi. Bu seçenek ile partiler açık/kapalı olarak filtrelenebiliyor.

- Seri bölümünde bulunan Parti-Seri Durum Raporu ve Stok-Seri Durum Raporlarına Kalite Bazında Dip Toplam bilgisi eklendi.

- Seri bölümünde bulunan Parti-Seri Hata Takip Raporu filtresine seçenekler eklenerek raporun farklılıklar göstermesi sağlandı.

- Seri bölümünde bulunan Stok-Seri Durum Raporu filtresinde bulunan Seri Hareket Detayı seçeneğine "Kartlar-Parti Bazlı (Kümülatif)" eklendi. Bu seçenekle serileri parti ve kalite bazında kümüle olarak rapora yansıması sağlandı.

- Seri Takip bölümüne, Seri İstatistik Raporu eklendi.

- Seri Takip bölümündeki raporların filtrelerine seri kartında bulunan alanlar (renk,cari,stok,personel,makina) eklendi.

- Seri Üretme Penceresine "Kalite Bilgisi" seçeneği eklendi. Yapılan seçim üretilen serilere yansıyarak kalitelerin belirlenmesini sağlayacaktır.

- Parti filtresinde bulunan Tamir alanında "İç+Dış" seçeneği eklendi.

- Üretim raporları için kullanılan filtreye Tamir seçeneği eklendi.

- Stok Form tanımına İş Emri Kartı üzerinde bulunan (başlık+detay) özel alanlar eklendi.

- Parti Form tanımına (barkodlu uygulamalarda) cari hesap koduna barkod basabilmek için alan eklendi.

- Rapor Üreteci filtresine "Üretim İşlem" alanı eklendi. Verilen aralıktaki işlemlere ait üretim hareketi olan partiler rapora yansıyor.

- Kullanıcı kartlarına "depolar" alanı eklendi. Kullanıcı için bu alanda belirtilen depolar dışında fiş girişi engellendi.

- Kullanıcı kartlarına "şirket" alanı eklendi. Kullanıcı için bu alanda seçilen şirketler dışında bilgi girişi engellendi.

- Stok form tanımına "iş emri tahsis bilgileri" alanları eklendi.

- Fabric Parametrelerinde bulunan Üretim ve Planlama Sekmesine "Planlama ve Üretim Hareketlerinde İşlem/Makina Uyum Kontrolü" parametresi eklendi. Yapılan seçime planlama ve üretim hareketlerinin kayıtı esnasında işlem/zaman tablosunda bulunan bilgilere göre işlem/makina kontrolü yapılarak uygun olmayan kayıtların yapılması engellenecektir.

- Stok fişi içerisinden ekranan alınan "fasoncu parti takip kartı" ekranında bulunan parti no alanına ? ve * karakterlerinin kullanılması sağlandı.

- Kalite Kontrol Bilgileri penceresine "İşlem Detayı" sekmesi eklendi.İşlem bazında değerlerin kayıt edilmesi sağlandı.

- Barkodlu üretim takip penceresinde PARCA barkodu okutularak parçalı çıkış yapılması sağlanabilir.

- Reçete öndeğer kartlarına (Boya,Kasar vb.) açıklama alanı eklendi.

- Barkodlu üretim takip penceresinde DETAY barkodu okutularak gerçekleştirilen son üretime ait bilgilerin manuel üretim giriş ekranında gelmesi sağlandı.

- Seri parametrelerine seri toplama seçeneklerine parti-renk ve stok-renk seçenekleri eklendi.

- Fabric parametreleri (üretim/planlama sekmesi) "planlama esnasında route kontrolü yapılsın mı?" seçeneği eklendi. Bu parametre ile planlama yapılan işlemin ilgili parti route içerisinde olup olmadığı kontrol edilmektedir.

- Reçete ve Parti kartlarındaki gider sekmelerine "işlem kodu" alanı eklendi.

- Kullanıcı yetkilerine Stok Fiş Tipleri ve Fatura Fiş Tipleri eklendi. Kullanıcı fiş içerisinde sadece yetkisi olan fiş tiplerine ulaşabiliyor.

- Sipariş, Stok, ve Fatura işlemlerine yeni fiş girişinde değişiklik ve iptal yetki kontrolları düzenlendi. Kullanıcının fiş giriş yetkisi varsa, son girdiği fişten çıkmadığı sürece, üzerinde değişiklik ve iptal işlemi yapabilmesi sağlandı.

- Kalite Kontrol ekranına test sekmesi eklendi bu ekran üzerinde işlem bazında yapılan testler (laboratuar vb.) işlenebilecektir.

- Test işlemlerinde kullanılmak üzeri kartlar bölümüne test kartları eklendi.

- Kalite Kontrol form tanımı 4' e çıkarıldı.

- Kalite kontrol giriş ekranı içerisine Kalite Kontrol Test Raporu dökümü eklendi.

- Fason Rapor Üreteci alan tanımlarına kumaş teknik analiz kartı alanları dahil edildi.

- Ön Maliyet Formu üzerinden "kumaş iplik kartı" veya "kumaş teknik analiz formu" bilgilerine ulaşılabilmesi sağlandı.

- "Sicil Bazında Üretim" ve "Sicil Bazında Verimlilik" raporlarının filtresine "üretim sicil bilgisi" alanı eklendi yapılan seçime göre üretimdeki hangi sicilin filtreleneceği belirleniyor.

- "Sicil Bazında Üretim" raporuna üretimi bitiren sicile ait bilgiler eklendi.

- Knit / İplik Raporları bölümüne "İplik Kontrol Raporu - II" raporu eklendi.

- Parti Seri Formu içerisinde açılan Seri Hata Girişleri penceresine Hata Kod Liste Penceresi eklendi. Bu liste üzerinde double click , enter veya sürükle bırak yöntemiyle hata girişi yapılabiliyor.

- Sipariş fişinin içerisine "Sevkiyat Şekli" seçeneği eklendi. Bu müşteri siparişlerinin sevk fişine aktarılması esnasında aktif hale geçecektir.

- Cari Hesap Kartı adres bölümüne diğer adresler seçeneği eklendi. Müşteriye ait farklı adres bilgileri girilebiliyor.

- Sipariş fişinin içerisine "Sipariş Gelen Kontrolü" Ctrl+G seçeneği eklendi. Sipariş fişinin gelen/sevk değeri kontrol ediliyor.

- Planlama esnasında miktar girişi yapılabilmesi sağlandı.

- BARKOD kullanıcıları için ek düzenlemeler yapıldı.

- Üretim planlama ve makina kontrol penceresine (günlük planlama tablosu) standart süre seçeneği eklendi. Bu seçenek seçilir ise ; üretimi devam eden kayıtlar için standart çıkış süreleri hesaplanarak ekrana yansıyor.

- Müşteri Sipariş Listesi ve Parti Sipariş Tarihçesine döviz ve döviz fiyatı alanları eklendi.

- Üretim Durumu (Genel), Üretim Durumu (Makina), Üretim Durumu (İşlem), Üretim Durumu (Sicil) Raporları filtresine standart zaman seçeneği eklendi. Yapılan

seçime göre rapora standart çıkış tarih ve saati yansıyor.

- Üretim planlama ve makina kontrol penceresine (aylık planlama tablosu) seçenekler eklendi ;

Planlama Üretim Güncelleme - Standart Süre  (makina,parti ve işleme ait son üretim bilgisi üzerinden standart süre hesaplanır)

Aylık Üretim Bilgileri  (aylık üretim bilgileri bulunur standart çıkış zamanı hesaplanır hesaplanamayan durumlarda planlama bilgisi kontrol edilir)

- Ön Maliyet ekranına üçüncü döviz alanı eklendi. Bu şekilde YTL ile beraber 4 para birimine göre maliyet görüntülenebiliyor.

- Üretim Planlama ve Makina Kontrol formu günlük planlama sekmesinin seçenekleri arasına ekran düzenleme seçeneği eklendi. Yapılan seçime göre üretim durumu penceresindeki gibi ekranda sadece planlanan veya üretimi devam eden vb. bilgilerin görüntülenmesi sağlandı.

- Üretim Durumu penceresinde seçeneklerine "standart renkleri göster" seçeneği eklendi. Bu seçenek ile ekrandaki hücrelerin renkleri üretimi devam eden pembe , üretimi biten kırmızı , planlana sarı olarak görüntüleniyor.

- Üretim Planlama ve Makina Kontrol formu "işletme durumu" sekmesinde standart çıkış zamanının ayrı olarak gösterilmesi sağlandı.

- Üretim Durumu penceresinde "standart süre hesapla" seçilmesi durumunda standart süre hesaplaması yapılabilirse ekrana standart satırı açılıp üretime ait standart çıkış zamanı görüntülenmesi sağlandı.

- Form Tanımlarına "İş Emri (Parti) Üretim Bilgileri Form" tanımı eklendi. Parti üretim bilgileri penceresi üzerinden döküm alınabilmesi sağlandı.

- İşlem Kartına "üretim form dökümü" seçeneği eklendi. Bu seçenek barkodlu üretim takip işleminde "çıkış" işlemi sonrası otomatik olarak form basılıp basılmayacağının belirlenmesi sağlandı.

- Weave,Knit ve Yarn için Raporlar bölümüne "Sipariş/Satış/Maliyet Analizi" eklendi.

- Sipariş Rapor Üretecine Termin Tarihi ve Stok Koduna göre sıralama seçeneği eklendi.

- Üretim Planlama ve Makina Kontrol formuna "Planlama Kaydırma" seçeneği eklendi. Ekrana üretimi başlamamış planlama kayıtları geliyor ve ekrandaki seçeneklere göre planlamalar kaydırılması sağlandı.

- Üretim Planlama ve Makina Kontrol formuna (günlük ve aylık) "Planlama Değiştir" seçeneği eklendi.

- Üretim Planlama ve Makina Kontrol formuna (aylık) sayfasında Üretim Güncelleme-Standart Süre seçeneği seçilerek oluşturulan güncel planlama

tablosuna göre planlama kayıtlarının değiştirilmesi için "Planlama Kayıtlarını Güncelle" seçeneği  eklendi.

- Sipariş Rapor Üreteci alan tanımlarına "Sevk Fişi Brüt" ve "Sevk Fişi Net" alanları eklendi.

- Planlama Değiştirme ekranı ve yeni planlama kayıt ekranı düzenlenerek seçenekler eklendi.

- Parti Üretim Bilgileri penceresinde sütun başlıklarına tıklanarak sıralamanın değiştirilebilmesi sağlandı.

- Sipariş Bölümüne "Sipariş İstatistikleri" eklendi.

- Günlük/Aylık planlama tablosu üzerinde parti seçimi eklendi.

- Sipariş Fişine "Kullanıcı" alanı eklendi. Bu alana programa girerken kullanılan kullanıcı ismi geliyor. Rapor üretecine alan olarak ve filtre olarak eklendi.

- Rapor Üreteci (raporlar bölümü) "genel" sekmesine "üretim hareketleri kümülatif" seçeneği eklendi. Yapılan seçime göre üretim hareketlerini kümülatif

olarak rapora yansıması sağlandı.

- Parametrelere "Üretim ve Planlama" sekmesine "üretim planlama kontrol seçeneği" eklendi. Yapılan seçime göre üretim kayıtı esnasında üretim

parti numarası,parti satır bilgisi,makina ve işlem bilgilerine ait planlama bilgisi olup olmadığı kontrol edilmesi sağlandı.

- İşlem Kartlarına "Üretim Planlama Kontrol" seçeneği eklendi.

- Weave Parametrelerine "Çözgü Sıra Numarası" ve "Planlama Miktarı" seçeneği eklendi.

- Üretim bölümüne Üretim Durumu (Parti/İşlem) raporu eklendi.

- Genel bölümüne Resim seçeneği eklendi. Stok kartı resim görüntülenebiliyor.

- Rapor bölümünde bulunan "Parti Durum Kontrol" formu seçeneklerine "üretim detay bilgileri" seçeneği eklendi.

- Ön Maliyet Formuna Route ve Reçete alanları eklendi.

- Knit/Yarn/Weave bölümlerine "otomatik hammadde sarfiyatı" eklendi.

- Parti Üretim Tipleri parametre sayısı 20' ye yükseltildi. Ayrıca bu üretim tiplerine zemin ve yazı rengi eklendi.

- Üretim durumu ve planlama tablosunda ek seçenek konarak ekranın üretim tipleri renklerine göre renklenmesi sağlandı.

- "İş Emri Raporu (İşlem Bekleyenler)" raporuna (manuel planlama miktar girişi yapılan uygulamalarda) planlama miktarının gelmesi sağlandı.

- İş Emri bölümüne "İş Emri Raporu (Planlama Kontrol)" raporu eklendi. Bu rapora filtrede verilen işleme ait planlama kayıtı olmayan partiler yansıyacaktır.

- Seri/Top Kartında parça metraj bilgilerinin girilmesi sağlandı. Seri barkod form tanımına ilgili alanlar eklendi.

- Alınan Malların Listesi üzerinden İş Emri açılması sağlandı.

- Parti Üretim Durumu Kontrol formuna "üretim bilgileri (kümülatif)" seçeneği eklendi.

- "İş Emri Raporu (İşlem Bekleyenler)" raporunun filtresine "Önceki İşlem Kontrol" seçeneği eklendi.

- İş Emri (Parti) Kartı üzerinde bulunan "Özel Fiyat" alanına "Fiyat Anlaşması Aktar" seçeneği eklendi. 

- Planlama Birleştirme uygulaması eklendi. Birleştirme yapılan planlama bilgilerinin silinmesi ve değiştirilmesi ve araya başka planlama yapılması engellendi. Birleştirilmiş planlama kayıtlarının toplu olarak değiştirilmesi sağlandı.

- Üretim Durumu Raporu (Haftalık ve Aylık) rapor filtresi Rapor Aralığı alanına "Ay Bazında" seçeneği eklendi. Bu seçenek ile hareketlerin ay bazında kümüle edilerek rapora yansıması sağlandı.

- Üretim Durumu Raporu (Haftalık ve Aylık) rapor filtresine "işlem tutarı" seçeneği eklendi. Evet seçilirse işlem kartlarına yazılı olan fiyatlar ile üretim çıkış miktarları çarpılarak rapora yansıyor.

- İş Emri Raporu (Kalite Kontrol) raporu filtresine "kalite kontrol detayı" seçeneği eklendi. Yapılan seçime göre partiye ait kalite kontrol bilgileri rapora yansıması sağlandı.

- Kalite kontrol formunda bulunan istenen en / gramaj alanlarına ilgili parti satırına girilen en gramaj bilgilerinin aktarılması sağlandı.

- Kayıp Zaman Girişlerine "Toplu Kayıp Zaman Kopyalama" seçeneği eklendi. Üzerinde bulunan kayıtı seçilen makinalara kopyalıyor.

- Seri kartına "Kontrol Tarihi" alanı eklendi.

- Parti - Seri Formu üzerinde "Kontrol Tarihi" seçeneği ile ilgili Seri kayıtının Kontrol Tarihi alanına sistem tarihinin atanması sağlandı.

- Kontrol tarihine göre seri raporları alınabilmesi sağlandı.

- İş Emri üzerinden alınan reçete formu dökümüne hammaddelerin barkodlarının basılması sağlandı.

- Kalite Kontrol Onayı verilmeyen ve Son İşlem Üretim Bilgisi olmayan partilerin barkod ile sevkiyat edilmesi engellendi. (parametrik)

- Parti Kartına "Döviz Cinsi" alanı eklendi. Bu bilgilerin sevkiyat esnasında sevk fişine yansıması sağlandı.

- Reçete öndeğer kartlarının (boya türü,kasar türü, yıkama türü vb.) kopyalanabilmesi sağlandı.

- Liste ekranında kolon başlıklarına tıklanarak sıralamanın değiştirilebilmesi sağlandı.

- Kullanım dışı olan stok ve cari hesap kartlarının İş Emri kayıtında kullanılması engellendi.

- Sevkiyat istatistikleri raporu filtresine istatistik detayı olarak "sevkiyat türü" seçeneği eklendi.

- Renk Maliyet Listesi ekranına "Maliyet Döviz Cinsi" , Renk Kodu filtreleme "Renge Ait Tüm Çalışmalar" ve "Sadece Maliyet Bilgisi Olanlar" seçenekleri eklendi.

- Maliyet bölümüne Reçete Maliyet Listesi eklendi.

- Fiyat anlaşmaları bölümüne Route Bazında Fiyat Anlaşmaları eklendi.

- İşlem / Zaman ve Makine / Zaman tablolarında girilen süre bilgilerin birim süre veya toplam süre olarak belirlenebilmesi sağlandı.

- Parti formu içerisine işlem barkodlarının dökümünün alınabilmesi için seçenek eklendi.

- Sevk irsaliyelerine sevk cari hesap bilgisi uygulaması eklendi.

- Reçete form dökümünde hammadde barkodları eklendi.

- Maliyet bölümüne İş Emri Reçete Maliyet Listesi eklendi.

- Kayıp zaman bilgilerinin barkod ile sisteme aktarılması sağlandı.

- Hatırlatıcı (remainder) uygulaması eklendi.

- Uyarı kontrol sistemi eklendi.

- Veritabanı analizi eklendi. Kullanıcı bazında sınırsız rapor yapılabilmesi sağlandı.

- Kontrol panel uygulaması eklendi. Tek bir ekran üzerinde sınırsız bilginin online takibi sağlandı.

- Kullanıcı kartına güvenlik arttırıcı ek alanlar eklendi.

- Parti bazında çözgü bobin ihtiyaç raporu eklendi.

- Fason kartı üzerinden ilgili hareketin fişe aktarılması sağlandı.

- İş emri içerisinde kullanılmış olan route kartı üzerinde işlem yapılabilmesinin parametrik olarak engellenmesi sağlandı.

- Barkodlu üretim takip uygulamasında ilk tartım sonrası iş emri miktarının güncellenmesi sağlandı.

- Kumaş iplik kartı , iplik reçetesi ve dokuma kumaş teknik analiz formunun varyantlı olarak tanımlanabilmesi ve ihtiyaçların varyant bazında hesaplanabilmesi sağlandı.

- Müşteri siparişleri üzerinden otomatik satın alma siparişi ve fason talimatları oluşturulabilmesi sağlandı.

- Kumaş teknik analiz formuna mamul atkı sıklığı ve mamul çözgü sıklığı alanları eklendi.

- İşletme (boya) reçetesinin sıralamasının parametrik olarak değiştirilebilmesi sağlandı.

- Günlük işletme durumu rapor filtresine depo kodu alanı eklendi. Stok hareketlerinin bu filtre doğrultusunda rapora gelmesi sağlandı.

- Boya ve kimyasal tartım dökümünün tablo şeklinde alınabilmesi sağlandı.

- Sipariş bölümüne sipariş analiz küpü (olap) eklendi.

- Üretim bölümüne üretim analiz küpü (olap) eklendi.

- Cari hesap ve stok kartlarına kullanımda bilgisi eklendi. Kullanım dışı bırakılan kartların hareketlerde kullanımı engellendi.

- Sipariş fişi içerisinde sevkiyat şeklinin belirlenmesi (parçalı, tek sefer) sağlandı. Stok mevcut kontrolünün bu seçeneğe göre sevkiyat miktarını otomatik olarak hesaplaması sağlandı.

- Depo bazında çalışma dönemi tanımlanabilmesi sağlandı.

- Cari hesap kartlarında izlenebilirlik özelliği sayesinde kart bazında kullanıcı yetkilendirmesi yapılabilmesi sağlandı.

- Stok bazında depo ilişkilendirmesi yapılabilmesi sağlandı. Stokların ait olmadığı depolarda hareket etmesi engellendi.

- Çıkış irsaliyelerine sevk carisi alanı eklendi. Basılan formlara bu cariye ait bilgilerinde yansıması sağlandı.

- Proforma maliyet çalışmalarında girilen yeni kurlara göre maliyet değerlerinin güncellenmesi sağlandı.

- Üretim durumu penceresi üzerinde planlama makine değişikliklerinin kes yapıştır mantığı ile gerçekleştirilebilmesi sağlandı.

- İş emri , reçeteler , sipariş fişleri , maliyet ekranlarına dokümanlar seçeneği eklendi. Konu ile ilgili her türlü evrağın bu alanda tanımlanması ve istenilen zaman ulaşılarak kullanılabilmesi sağlandı.

- Laboratuar renk atışlarının detaylı takibinin sağlanabilmesi için Laboratuar Renk Çalışmaları bölümü eklendi.

- Reçete satırlarının hesaplama şeklinin satır bazında tanımlanabilmesi sağlandı.

- Dokuma – Cımbız – Partileme işlemleri üretim kontrolü formu eklendi.

- Parametrik olarak iş emrine ait aynı fiş içerisinde birden fazla sarf hareketi yapılabilmesi sağlandı.

- Sipariş-stok-fatura fişleri üzerinden yapılan tahsis kayıtlarının kontrolü için servis programı hazırlandı.

- Kumaş üretiminde boyahane renk takip uygulaması eklendi.

- Kumaş maliyet/sipariş/satış hareketleri analiz ekranına sipariş maliyet ve satış maliyet karşılaştırması eklendi.

- Parti seri formu üzerinde yapılan top kontrollerinde kontrol tarihi ve kontrol eden personel bilgisinin otomatik olarak seri kartına aktarılması sağlandı.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör